سرهنگ علی عباس نژاد در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: با عنایت به بارش های چند ماه اخیر در كشور و افزایش پوشش گیاهی در سطح جنگل ها و مراتع آتش سوزی ها نسبت به سال قبل می تواند خسارت های بیشتری به دنبال داشته باشد چنانچه طی چند روز اخیر هم آتش سوزی های گسترده ای در استان های خوزستان، فارس، كهگیلویه و بویر احمد و استان تهران -مسیر فشم- داشتیم.
وی با اشاره اینكه علت عمده این آتش سوزی ها بی احتیاطی گردشگران است، اظهار داشت: هنوز میزان خسارت وارد شده به منابع طبیعی كشور بعد از این آتش سوزی ها برآورد نشده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به تجهیزاتی كه برای اطفای حریق طی سال قبل در اختیار سازمان جنگل ها قرار گرفت، خاطرنشان كرد: هم اكنون نبود بالگرد مشكل اصلی ما برای اطفای حریق است. طی سال های گذشته با هماهنگی مدیریت بحران كشور، بالگرد در اختیار سازمان جنگل ها قرار می گرفت همینطور سال قبل ۱۶ پایگاه اطفای حریق در سطح كشور مشخص شده بود و هر زمان كه به بالگرد احتیاج بود، هلی كوپترهای هلال احمر، ناجا و نیروهوایی از نزدیكترین پایگاه به محل حریق فرستاده می شد.
عباس نژاد با اشاره به اینكه هم اكنون به سختی بالگرد برای اطفای حریق تامین می شود، اظهار نمود: برای مثال در آتش سوزی خوزستان بالگرد با ۱۵ ساعت تاخیر فرستاده شد كه افزایش خسارت را به دنبال داشت.
به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، اعتبار امسال دولت برای اطفای حریق از راه بالگرد در اختیار سازمان های مربوطه قرار نگرفته است و بنابراین سازمان جنگل ها هنوز نتوانسته با نهادهایی كه در اطفای حریق به این سازمان كمك می كنند هماهنگی های لازم را انجام دهد.
وی در ادامه با اشاره به اینكه روشن كردن آتش در جنگل ها ممنوع می باشد و انجام آن جرم به حساب می آید به گردشگران سفارش كرد كه از پرت كردن ته سیگار به جنگل و اطراف جاده ها اجتناب كنند.
عباس نژاد در انتها با تاكید بر اینكه تنها حدود ۱۰ درصد از اراضی كشور ما پوشش جنگلی دارد، اظهار داشت: آتش سوزی های عمدی در جنگل ها و مراتع جریمه نقدی و حتی مجازات حبس به دنبال دارد.
منبع: گل پیچ