گل پیچ GolPich

خودروسازان چگونه می خواهند مانع آلودگی سواری دیزلی شوند؟

خودروسازان چگونه می خواهند مانع آلودگی سواری دیزلی شوند؟ به گزارش گل پیچ یك عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن اشاره به اینكه فناوری های كاهش آلاینده دود موتور دیزل بسیار پیچیده تر از خودروی بنزینی است، اظهار داشت: برای كنترل آلودگی سواری دیزلی مجبوریم از سه فناوری كنار هم استفاده نمائیم و البته تجربه نشان میدهد كه سابقه خوبی در این زمینه نداریم.



به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، تابستان امسال بود كه شركت ایران خودرو دیزل با ارسال نامه ای به سازمان حفاظت محیط زیست خواهان صدور مجوز برای تولید خودروی سواری دیزلی شد. بعد از آن سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اعلام مخالفت خود با تولید آن اظهار داشت كه خودروی دیزلی ۴۰ برابر بیشتر از خودروی بنزینی ذرات معلق و ۸ برابر بیشتر از آن آلاینده ناكس تولید می كند همینطور وزارت بهداشت هم اعلام نمود كه در سال ۲۰۱۲ سازمان جهانی بهداشت دود دیزل را سرطان زای قطعی اعلام نمود اما با تمام این ها شركت ایران خودرو دیزل باردیگر درخواست صدور مجوز برای تولید ۵۰ هزار خودرو سواری دیزل را كرد و همزمان جلسه ای برای عرضه راهكارهای خود برای كاهش آلودگی موتور دیزلی برگزار كرد.

یوسف رشیدی - عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی - در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینكه كنسرسیوم دانشگاه های برتر كشور قبل از این مخالفت خود با تولید خودرو های سواری دیزلی را اعلام نموده بود، اظهار نمود: در همین راستا جلسه ای در مركز تحقیقات ایران خودرو برگزار گردید و این شركت گزارشی از راهكارهای خود برای كاهش آلودگی موتور دیزلی عرضه داد.

وی افزود: طرح این شركت خودروساز برای كاهش آلاینده «ناكس» موتور دیزل استفاده از سیستم بازچرخانی اگزوز و برای كاهش ذرات معلق آن استفاده از فیلتر دوده است همینطور از فیلتر اكسیداسیون برای جمع آوری هیدروكربن های نسوخته استفاده خواهد شد. به صورت كلی سه تكنولوژی كنار هم كار خواهند كرد تا این سواری دیزلی در شرایط مساعدی قرار گیرد.

این متخصص آلاینده های زیست محیطی با اشاره به رویكرد ایران خودرو به نصب فیلتر دوده اظهاركرد: اجبار هایی برای نصب فیلتر دوده در «خودروهای سنگین دیزلی» وجود دارد اما خودروسازان به بهانه تحریم ها می خواهند از آنها سرباز كنند این درحالیست كه قصد دارند برای «تولید سواری دیزلی» از فیلتر دوده استفاده كنند.

به گفته رشیدی در خودرو های سواری بنزینی با كاتالیست می توان آلودگی را كنترل كرد اما هم اكنون برای نصب همین یك قطعه با مشكلاتی مواجه هستیم. حالا در نظر بگیریم كه برای كنترل آلودگی سواری دیزلی مجبوریم از سه تكنولوژی كنار هم استفاده نماییم. ازاین رو تجربه نشان داده است كه تولید سواری دیزلی گامی به عقب است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی اضافه كرد: مطالعات انجام شده در اروپا نشان داده است كه خودرو های سواری دیزلی در مرحله تست برای دریافت مجوز، آلودگی به مراتب كمتری نسبت به زمانی دارند كه به مرحله تولید می رسند. با در نظر گرفتن تمام این جوانب و اینكه فناوری های كاهش آلاینده دود دیزل بسیار پیچیده تر از تكنولوژی های خودروی بنزینی است ما همچنان مخالف تولید سواری دیزل در كشور هستیم.

رشیدی با تاكید بر اینكه سازمان بهداشت جهانی بهداشت هم اعلام نموده است كه دود دیزل سرطان زا است، خاطرنشان كرد: اروپا هم هم اكنون به دنبال كاهش تولید سواری های دیزلی است.

به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، سازمان حفاظت محیط زیست باردیگر با درخواست شركت ایران خودرو دیزل برای تولید سواری دیزلی مخالفت كرده است و حتی به دنبال آن است كه تولید سواری دیزلی را ممنوع اعلام نماید اما به قول محمدمهدی میرزایی قمی - رئیس مركز ملی هوا و تغییر اقلیم - وزارت صنعت از این سازمان خواسته تا به جای ممنوعیت تولید سواری دیزلی مصوبات قبلی در این زمینه را حذف كند چون كه شاید در آینده دنیا به تكنولوژی هایی برسد كه بر مبنای آن بتوان سواری دیزل را با حذف تبعات آن تولید كرد. همینطور عیسی كلانتری - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - به تازگی در نامه ای به مصطفی میرسلیم - موسس شركت تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو- اظهار كرده است: «بهتر بود هزینه ای كه جهت توسعه و طراحی موتور سواری دیزلی در آن مجموعه صورت گرفت، در جهت طراحی و پایه ریزی تولید خودرو های برقی صرف می شد كه هم به لحاظ صرفه جویی در مصرف سوخت و هم از سایر مناظر محیط زیستی و آینده نگری برای كشور مفیدتر است. برپایه ادعای مدیران پروژه، حدود ۵۰ میلیون یورو برای طراحی و تولید این موتور دیزلی هزینه شده است. با این مقدار هزینه می توان حدود ۸۰۰۰ خودرو برقی به ناوگان تاكسیرانی شهرهای بزرگ اضافه كرد كه به صورت یقین تاثیر مثبتی در كاهش آلودگی هوای كلان شهرها و تضمین كننده محیط زیست نسل های آینده خواهد بود.»





منبع:

1398/08/14
10:24:03
5.0 / 5
4422
تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , حفاظ , خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل