گل پیچ GolPich
نتایج یك مطالعه مروری نشان داد

اثرات آبیاری گیاه نعنا با فاضلاب حاوی فلزات سنگین بر سلامت

اثرات آبیاری گیاه نعنا با فاضلاب حاوی فلزات سنگین بر سلامت گل پیچ: نتایج یك مطالعه مروری نشان داد كه سبزیجات برگی مثل نعنا كه با فاضلاب ها آبیاری می شوند، آلوده به فلزات سنگین هستند و تاثیر آن بر سلامت كودكان بیشتر از بزرگسالان است.


به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، امروزه بحران کم آبی، سبب شده که برخی کشاورزان محصولات خودرا با فاضلاب آبیاری کنند. خیلی از صنایع آلاینده هایی مثل فلزات سنگین تولید می کنند که ورود آنها به محیط های آبی موجب آلودگی های بسیاری می شود. فلزات سنگین، مثل کادمیوم، سرب، نیکل و... سمی هستند و به سبب نیمه عمر بالایی که دارند در طبیعت قابل تجزیه نیستند. فلزات سنگین موجود در خاک و آب می تواند در سبزیجات تجمع پیدا کند و وارد بدن انسان شود. این مواد در سبزیجات برگی شکل، معمولا تجمع بالاتری دارد.
باتوجه به مواردی که بیان شد، پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، خراسان شمالی و هرمزگان در یک متاآنالیز و مطالعه نظام مند به بررسی مطالعات انتشار یافته درباب تجمع فلزات سنگین در گیاه نعنای آبیاری شده با فاضلاب، پرداختند و خطر غیر سرطان زایی آنرا در کودکان و بزرگسالان کشورهای مختلف محاسبه کردند. علی عطاملکی و سودا فلاح پژوهشگرانی بودند که به همراه همکارانشان در این مطالعه همکاری داشتند.
برای انجام این مطالعه و دسترسی به مقالات پخش شده، کلیدواژه های در رابطه با مطالعه در پایگاه های داخلی و خارجی مانند SID، Magiran، Iranmedex، IranDoc، Embase، Medline، PubMed، Web of Science، Scopus و موتور جستجوی Google scholar بین سال های ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۹ جستجو شدند.
با جستجو در پایگاه های ذکر شده، ۱۶۹۳ مقاله وارد مطالعه شد و بعد از بررسی های مختلف تنها ۱۲ مقاله، معیارهای مورد نظر این پژوهش را داشتند و مورد بررسی قرار گرفتند.
باتوجه به یافته های به دست آمده، تجمع فلزات سنگین در گیاهان به عوامل مختلفی مثل خاصیت های گیاه، خصوصیات فلزات سنگین، خصوصیات فیزیکوشیمیایی فاضلاب و خاصیت های خاک، بستگی دارد. فلزات سنگین در سبزیجات برگی مثل نعنا بیشتر تجمع می یابند. همین طور این گیاه به سبب ریزوم هایی که در سطح خاک دارد، فلزات سنگین را از قسمت ریشه جذب و به برگ ها منتقل می کند.
یافته های حاصل از این بررسی مقالات نشان داد که نوع و کارایی فناوری تصفیه فاضلاب هم در این مساله اهمیت دارد. استفاده از واحدهای تصفیه مدرن و با راندمان بالا، فلزات سنگین بیشتری را حذف می کند.
طبق نتایج به دست آمده، غلظت فلزات سنگین در کشورهای مختلف متفاوت می باشد و کشور هند نسبت به سایر کشورها بیشترین غلظت فلزات سنگین سرب، کادمیوم، کروم، روی و نیکل را دارد. جذب فلزات در کشورهای مختلف را می توان به عوامل گوناگون مانند آب و هوا، بارش های جوی، غلظت فلزات در خاک، ماهیت خاک و کانی های آن، میزان رسیدگی گیاه در زمان برداشت و استفاده از کودهای شیمیایی در کشاورزی مرتبط دانست.
طبق یافته های این مقالات، فلزات سنگین بوسیله مصرف نعنا اثرات سلامت قابل توجهی برای گروه سنی کودکان دارد که می تواند به سبب وزن بدن آنها باشد. چونکه نسبت میزان سبزیجات دریافتی به وزن بدن آنها بمراتب بیشتر از گروه های سنی دیگر است.
پژوهشگران این مطالعه باتوجه به نتایج سفارش می کنند که در کشورهای مختلف، قبل از انجام کشت، غلظت فلزات در خاک و فاضلاب (به صورت تصفیه شده و تصفیه نشده) بررسی شود. همین طور سفارش می شود، باتوجه به خاصیت تجمع پذیری فلزات در گیاهان، این بررسی ها در گیاهان نیز انجام گیرد.
این مطالعه قسمتی از طرح پژوهشی «بررسی نظام مند و متاآنالیز تجمع فلزات سنگین در سبزیجات آبیاری شده با پساب فاضلاب خانگی» در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
نتایج این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی در فصل نامه «سلامت و محیط زیست» دانشگاه علوم پزشکی تهران انتشار یافته است.





منبع:

1399/05/20
14:20:58
5.0 / 5
1747
تگهای خبر: آب , آلودگی , بارش , بحران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل