گل پیچ GolPich
یادداشت؛

دغدغه های زیست محیطی استان سمنان دور از چشم معاون روحانی

دغدغه های زیست محیطی استان سمنان دور از چشم معاون روحانی گل پیچ: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در حالی به دنبال سفری یك روزه بدون خبر قبلی وارد استان سمنان شد كه اطلاع از این سفر می توانست مطالبات زیست محیطی را بهتر به اطلاع وی برساند.



خبرگزاری مهر، گروه استانها – پدرام حکیم: عیسی کلانتری در سفری بدون اطلاع قبلی وارد سمنان شد! این تیتر خبرگزاری ها با وجود شگفتی که داشت حاوی چند نکته بود که در این مقطع حساس سیاسی و اجتماعی استان سمنان بد نیست به آن توجه گردد. نخست اینکه سفر کلانتری بواسطه حساسیت هایی که در پروژه هایی مانند یوز، سد فینسک و شاهوار و … وجود دارد می بایست مسکوت باقی بماند.
مسکوت باقی گذاشتن این سفر چند حسن داشت یکی اینکه نیاز نبود معاون رئیس جمهور که این روزها کارنامه چندان درخشانی نیز از خود بجای نگذاشته، در مقابل دوربین و میکروفون خبرنگاران مطالبه گر استان سمنان قرار گیرد و بخواهد به سوالاتی درباره عملکرد دستگاه ذی ربطش پاسخ دهد. بنابراین بود که در تمام این سفر یک روزه یک مصاحبه اختصاصی از وی در خبرگزاری دولتی منتشر گردید و دیگر هیچ...
فینسک و مسائل آن
الف: فینسک این روزها به محل مناقشه شدید بین استان های سمنان و مازندران بدل شده است از یک سو رئیس جمهور می خواهد در این چند ماه باقی مانده از دوران ریاست جمهوری اش حال که نتوانست سنگ بزرگ انتقال آب خزر به سمنان را از زمین بلند کند حداقل آب فینسک را به سرخه و سمنان برساند.
فینسک در شمال مهدی شهر و مرز بین استان های مازندران و سمنان دارای منابع آبی است که ایجاد سد در آن می تواند به تقویت منابع آبی سمنان منجر شود اما مازندرانی ها این آب را سهم خویش می دانند و می گویند به دریای خزر نگاه نکنید این استان هم مانند دیگر استان های کشور تشنه است به عبارت دیگر معتقد هستند شمال خودش به این آب نیاز دارد.
این سد در مکانی باید ساخته شود که سه روستا قرار دارد و هزاران اصله درخت اورس و گون و گونه های سوزنی و هیرکانی و … در اثر این سد به زیر آب می روند از طرفی باید مکان دو روستا نیز بطور کلی تغییر کند که این امر نیاز به داشتن مجوز محیط زیست است پس اینکه روحانی عیسی کلانتری را مأمور کرد تا به سرعت خودرا به فینسک برساند تا این مورد را در اولویت قرار دهد چیز چندان غیر قابل باوری نیست اما باید این سفر مسکوت می ماند تا باردیگر هیاهوی این سفر و اعتراض مازنی ها بلند نشود.
نکته جالب اینکه فینسک حتی در درون استان سمنان هم مخالفانی دارد و محیط زیستی ها معتقد هستند که استان سمنان کافی است از منابع آبی خود مانند شاهوار به خوبی استفاده نماید نیاز به منابع آبی جدید ندارد. این مورد از دو زاویه قابل دفاع است برای اینکه مسئولان در قبال تخریب شاهوار بزرگترین کانون آب ساز استان سمنان ساکت هستند اما برای فینسک سر و دست می شکنند! یا جلوی ریخته شدن روان آب ها و … را به دشت کویر نمی گیرند.
شاهوار و دغدغه هایش
ب: شاهوار بزرگترین دغدغه محیط زیستی استان سمنان و دومین دغدغه زیست محیطی این استان در چهار دهه اخیر در کنار جنگل ابر به حساب می آید. بلندترین قله شرق البرز که از چهار هزار متر فقط ۵۰ متر کم دارد. این قله ۹ سال است که به چنگال معدنچیان افتاده و هر نوع تخریبی که ممکن بوده تا یک کوه نابود شود در آن صورت گرفته است از پاک تراشی تا انفجار با دینامیت و...
شاهوار از ابتدا پیوست و استعلام محیط زیست نداشته است و به بهانه واهی خروج شاهوار از منابع چهارگانه محیط زیست مصوب ۹۲ این معدن ۹ سال است که غیر قانونی فعالیت می کند برای اینکه مجوز این معدن در سال ۸۹ صادر گردیده است پس باید استعلام محیط زیست را می گرفت.
در ابتدای امر محیط زیست شاهرود از این معدن شکایت نمود اما کمی بود یکباره مدیران محیط زیست با معدنچیان همراه شدند تا اینکه مدیرکل محیط زیست وقت استان سمنان به علت فساد دستگیر شد و به همراه معاون خود از استان رفتند. مدیرکل بعد که بر سر کار آمد کار را برای پیگیری شاهوار آنقدر دشوار دید که گویا کاری از دست محیط زیست بر نمی آید.
کلانتری چراغ خاموش آمد و رفت چونکه می ترسید کسی از او درباره شاهوار سوالی بپرسد و پاسخی نداشته باشد. چونکه معدن بوکسیت تاش دولتی است و شاید قرار نباشد محیط زیست در قبال این معدن موضعی بگیرد! که اگر قرار بود عکس العملی صورت گیرد حداقل در این پنج سال اخیر این مورد مطرح می شد.
مدیریت نامناسب
ج: مدیریت نامناسب محیط زیست به خصوص در استان سمنان یکی دیگر از عواملی است که کلانتری را به سفر چراغ خاموش به استان ترغیب کرد. عدم توانایی در جابجایی گور خر و کشته شدن آنها به دست خود محیط زیست! یکی از مسائلی است که افتضاح آن تا سطح ملی و حتی بین المللی پیش رفت و آبرویی برای استان سمنان باقی نگذاشت اما طبق معمول آب از آب تکان نخورد.
انتقال یوز دلبر و کوشکی به پردیسان در اوج مخالفت تمام گروه های محیط زیستی و سرخوردگی از این تصمیم و باز گرداندن این دو یوز به محل اصلی زندگی شأن در شاهرود دیگر موضوعی است که این روزها محیط زیست چندان دوست ندارد که درباره آن سوالی بشود. برای اینکه بازگشت کوشکی و دلبر دقیقاً مصداق پشیمان شدن و فهمیدن اشتباه شأن است و کلانتری نشان داده هیچ گاه اهل عذرخواهی و پذیرفتن اشتباه نیست و خود را انسانی معصوم و مبرای از خطا می داند.
درباره مدیریت نامناسب و تصمیمات عجیب و غریب همین طور باید به فساد دستگاه اداری که سبب دستگیری مدیرکل سابق محیط زیست استان شد نیز اشاره ای کرد این مورد هنوز برای رسانه ها و افکار عمومی استان سمنان شفاف سازی نشده است موضوعی که البته از مدیریت محیط زیست انتظار هم نمی توان داشت.
داغ هیرکانیان
د: هیرکانی ها دیگر موضوعی است که این روزها کلانتری خیلی تمایلی ندارد درباره آن صحبت کند ورود یکی از ارگان ها به جنگل ابر و ساخت یک مجموعه در آن در حالیکه جنگل ابر ثبت بین المللی و جهانی شده موضوعی است که ممکن بود خبرنگاران در استان سمنان از کلانتری بپرسند و او چندان تمایلی ندارد که در اینباره اظهار نظر کند.
او را می توان مرد صدور مجوزها در دولت نامید برای اینکه می توان گفت تقریباً کسی را ناامید از دفترش بیرون نمی کند پس این دفعه هم به نظر می آید محیط زیست به ارگان مربوطه مجوز داده وگرنه باور اینکه بدون مجوز چنین اردوگاهی در جنگل هیرکانی ثبت جهانی ساخته شود، کمی غیر قابل باور است.
پساب های بی مدیریتی
ه: پساب های صنعتی استان سمنان رو به سمت کویر راه گرفته و سال ها است محیط زیست را آلوده می کنند این مورد در گرمسار و سمنان بیشتر از دیگر نقاط استان دیده می شود. این پساب ها در کنار آلودگی هایی که دارد می تواند به علت خطای دید پرندگان مهاجر را به اشتباه بیندازند و سبب مسمومیت آنها شوند برای اینکه این پساب صنعتی خطرناک و آلوده در انعکاس نور تداعی کننده رودخانه و دریاچه هستند اما وقتی پرندگان مهاجر بر روی آنها می نشینند مسمومیت آنها را از پا در می آورد.
این موضوعی است که البته تلویحاً بارها از سمت محیط زیست رد شده اما تحقیقات خبرنگاران به خصوص عکاس خبرگزاری مهر استان سمنان که گزارشی مفصل از این پساب ها تهیه کرده گواه این مدعا است که هیچ برنامه ای برای مقابله با ورود پساب های صنعتی به دشت کویر وجود ندارد و محیط زیست هم علاقه ای به پاسخ آن ندارد.
این موارد در کنار دیگر چالش های محیط زیستی مانند آلایندگی کارخانه های بزرگ و صنعتی و لزوم استفاده از فیلترها، شکار بی رویه و با رویه و ده ها مورد دیگر سبب شده تا کلانتری در حساس ترین برهه زمانی استان سمنان از لحاظ زیست محیطی به این استان سفر کند اما مانند رویه ای دیرین، این خبر بدون پوشش رسانه ای همراه شود.
*کنشگر اجتماعی و محیط زیست و خبرنگار


منبع:

1399/08/04
19:20:45
5.0 / 5
1675
تگهای خبر: آب , آلودگی , جنگل , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل