۲۴ ساعت به جای یک قرن
به گزارش گل پیچ خراسان رضوی کارشناسان دانشگاه تکزاس در آستین یا یوتی، نوعی آنزیم را بوجود آورده اند که می تواند میلیاردها تن زباله را به محل دفن زباله ارسال نکند. این آنزیم تنها در ۲۴ ساعت، می تواند پلاستیک هایی را که معمولاً قرن ها زمان برای تجزیه نیاز دارند را تجزیه کند.
به نقل از ارث، محققان اظهار کردند: این آنزیم می تواند بازیافت را در مقیاس بزرگ افزایش دهد و به صنایع بزرگ اجازه می دهد اثرات زیست محیطی خویش را با استفاده مجدد از پلاستیک در سطح مولکولی کاهش دهند.
پروفسور هال آلپر اظهار داشت: امکانات استفاده از این فرایند بازیافت پیشرو در صنایع است همینطور فراتر از صنعت مدیریت پسماند آشکار، به شرکتهای هر بخش این فرصت را می دهد تا در بازیافت محصولات خود پیشگام شوند و از راه این نگاههای آنزیمی پایدارتر، می توانیم یک اقتصاد دایره ای پلاستیکی واقعی را تصور نماییم.
پلی اتیلن ترفتالات (PET) پلیمری است که در بیشتر بسته بندی های مصرفی مانند بطری های نوشابه یافت می شود و ۱۲ درصد از کل زباله های جهانی را می سازند.
گروهی از متخصصان در دانشکده مهندسی کاکرل و کالج علوم طبیعی از نوع جدیدی آنزیم طبیعی PETase استفاده کردند که FAST-PETase نام دارد و به باکتری ها اجازه می دهد تا پلاستیک های PET را تجزیه کنند.
محققان کارایی FAST-PETase را جهت کمک به تجزیه دهها ظروف پلاستیکی بعد از مصرف، پنج الیاف و پارچه پلی استر مختلف و بطری های آب که همگی از PET ساخته شده بودند، نشان دادند.
محققان اظهار کردند: این کار قدرت گرد هم آوردن رشته های مختلف، از زیست شناسی مصنوعی گرفته تا مهندسی شیمی و هوش مصنوعی را نشان داده است.
این گروه در آینده می خواهد تولید آنزیم را افزایش دهد تا برای کاربردهای صنعتی و زیست محیطی مانند پاکسازی محل های دفن زباله و مکان های آلوده آماده شود.
البته برای برنامه های پاکسازی محیطی به آنزیمی نیاز است تا بتواند در دمای محیط عمل کند.
این مطالعه در مجله Nature انتشار یافته است.
منبع: golpich.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب