در راستای گرامی داشت هفته محیط زیست؛
رهاسازی پرندگان شکاری همدان در تاریک دره
همدان در هفته ای که مزین به نام محیط زیست شده برخی از پرندگان شکاری همدان که مدتی است در محل نگهداری شان توسط محیط بانان تحت درمان قرار گرفته بودند در منطقه تاریک دره به دامان طبیعت بازگشتند و در ارتفاعات اوج گرفتند و پرواز کردند.
به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، پرندگان شکاری همدان در مکانی به نام شیر دره که مردم نهاد است و تحت نظر و حمایت بخش خصوصی است نگهداری و درمان می شوند؛ این پرندگان شکاری تیمار می شوند و روند صدمه دیدگی آنها تحت نظر محیط بانان برای بازگشت به طبیعت بررسی و پیگیری می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان، چهارشنبه ۱۸ خردادماه با حضور در جمع اصحاب رسانه و خبرنگاران در تور رسانه ای که برای نمایش آزادسازی این پرندگان برقرار شد، با بیان اینکه هزینه های روند درمان پرندگان شکاری صدمه دیده و در نهایت رهاسازی آنها توسط محیط بانان در دامان طبیعت توسط بخش خصوصی و بخش مردم نهاد هزینه می شود و این اقدامات ستودنی است و حاصل زحمات بالای محیط بانان است، اظهار نمود: در هفته گذشته دو نفر از محیط بان شایسته استان درگذشتند و در مجموع ۱۴۸ محیط بان استان همدان در اثر این کار فوت کرده اند و تعداد ۳۰۸ نفر محیط بان هم به درجه جانبازی رسیدند و لازم است مردم ما با قوانین حوزه شکار و صید و هم چنین مجازات تخلفات شکار بیش تر آشنا گردند.
سیده مریم محمدی اضافه کرد: سیاست و ریل گذاری اصلی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان همان سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و سند توسعه ۱۵ گانه است و تمام تلاش خویش را می نماییم تا تبصره های این مفادها را در حالت اجرایی قرار دهیم.
محمدی افزود: دبیرخانه پیگیری سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در ارتباط با محافظت از محیط زیست در همدان تدوین و تشکیل خواهد شد و دستگاههای مختلف در حوزه محیط زیست به این دبیرخانه کمک خواهند کرد.
وی با بیان اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست استان یک دستگاه نظارتی است و در خیلی از معضلات و مشکلات زیستی در ارتباط با جامعه نقشِ اجرایی ندارد و صرفا وظایف نظارتی به اداره محول شده است، بیان نمود: در مبحث زباله های رها شده و فروچاله ها صرفا ناظر هستیم و خیلی از موارد در ارتباط با وزارت کشور است؛ ۲۷ فروچاله در استان وجود دارد و وظیفه داریم در این خصوص پژوهش و نظارت صورت دهیم اما بهبود و اجرایی کردن عملیات مقابله با آن نیازمند مساعدت و همکاریهای اداره جات است و وظیفه ی اجرایی در این حوزه نداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان خاطرنشان کرد: سالانه مقدارِ ۵ برابرِ هزینه های نفتی کشور، محصولات کشاورزی هدر می رود، این عدد می تواند ۳۵ میلیون فرد گرسنه را سیر کند!
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در ارتباط با حواشی بوجود آمده در فضای مجازی در ارتباط با گرگی که دست و پایش بسته شده بود و در آن حالت تلف شده و تصاویر آن چندی قبل در شبکه های اجتماعی انتشار یافته بود، اظهار داشت: این گرگ بر خلاف تصورات حاکم بر فضای مجازی بر اثر آسیب، آزار و اذیتِ انسان ها از بین نرفته بود و آثار هیچ گونه جراحتی در بدن گرگ وجود نداشت صرفا یک طناب به صورت نیمه شل به دست و پای این گرگ بسته شده بود و در نهایت در بررسی ها مشخص شد که گرگ زمانی که تلف شده است این طناب را به دست و پایش بسته اند؛ در نهایت زمانی که تمام احتمالات بررسی گردید جنازه این گرگ تلف شده با رعایت موارد بهداشتی دفن شد؛ محلی های گنجنامه جنازه گرگ را در کنار جاده رها کرده بودند.
محمدی با بیان اینکه چند شاخص در تخلفات حوزه شکار وجود دارد، مطرح کرد: شکار پستاندارن و پرندگان، صید آبزیان و زنده گیری گونه های وحشی و حمل سلاح های غیر مجاز و تخریب اراضی از شاخصهای اصلی تخلفات روز به شمار می روند که با اشد مجازات افراد متخلف محکوم خواهند شد؛ از ۱ ماه تا ۳ سال حبس و یا پرداخت جزای نقدی نمونه ای از مجازات است.
ایشان در ادامه بیان نمود: در سال ۱۴۰۰، ۷۹ مورد تخلف که در دسته بندی شاخصهای اصلی تخلف وجود داشتند رخ داد که این امر توسط ۵۰ متخلف صورت گرفته بود و از ۶ سلاح غیر مجاز و ۲۴ سلاح مجاز در این امور استفاده شده بود و پرونده های متخلفین به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
محمدی تصریح کرد: در حوزه پسماند سازمان محیط زیست صرفاً بعنوان بخش مطالعات و پژوهشی به کار گرفته می شود و صدور مجوزها برای شناسایی مکان های مناسب برای دفن آنها با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان صورت می گیرد؛ برای نمونه بررسی پسماندهای پزشکی برعهده دانشگاه علوم پزشکی است و صرفا بر روی کار آنها نظارت داریم؛ مهم ترین وظیفه اداره تشخیص آلایندگی هوا و پایش واحدهای صنعتی در حوزه پسماند و خطرات آب و هوایی است.
وی افزود: ۱۷۰۰ پایش در سال توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان صورت می گیرد و در حوزه معاونت انسانی، صدور مجوزها و تمدید پروانه و توسعه ها انجام می شود.
وی ضمن اشاره به اینکه مبحث وجود ۲۷ فروچاله و پدیده سطحی فرونشست در همدان قابل توجه و جدی است، اظهار نمود: اطلاعات در این حوزه محرمانه است و پدیده های این چنینی در استان نقطه ای است و عموما مربوط ب مدیریت منابع آبی است و استان همدان در مبحث پدیده فروچاله ها شاخص است چونکه در فامنین و دشت کبودرآهنگ چنین مناطق دارای چنین پتانسیلی وجود دارد و بطور قطع در شهرستانی که غار علیصدر وجود دارد می بایست شاهد این مورد باشیم و بدانیم استعداد حضور این پدیده در آن جا وجود دارد.
سکاندار حفاظت محیط زیست استان اشاره کرد: جزو استانهای پیش رو در زمینه سند آمایش سرزمین هستیم و مقرر است تمام فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... در این سند آمایش سرزمین بررسی شود.
وی تصریح کرد: موظفیم کانون های گرد و غبار را در استان به صورت بروز شناسایی نماییم و در مبحث مدیریت تالاب ها نقشی اساسی داریم و آمار نشان داده است ۳۳۰ میلیون هکتار از اراضی داخل کشور مولد است و مستعد غبار است و ۱۵۰ میلیون تن پتانسیل تولید ریزگرد دارند.
ایشان در ادامه اضافه کرد: کشور ما غبارخیز نیست؛ برای مثال در استان همدان ۲ درصد از مساحت سطح استان غبارریز است و بطور قطع آن ۲ درصد از راه مباحث مدیریتی قابل حل است؛ کشور ما تحت تأثیر غبارهای کشورهای همسایه است که امیدواریم این مورد با دیپلماسی حل شود چونکه ۲۱ تیرماه ۱۵ وزیر از کشورهای همسایه در حوزه محیط زیست و اقدامات غبار گرد هم می آیند و در این حوزه ها به یک دیگر راهکار پیشنهاد می دهند.
وی در بخشی از صحبت هایش اشاره کرد: مردم اگر با حیوانات حوزه حیات وحش (حیوانات خاص به جز گربه و سگ) مواجه گشتند و مشاهده نمودند که آن حیوان صدمه دیده است با تلفن ۱۵۰۴ اداره کل حفاظت محیط زیست استان تماس حاصل فرمایند و اطلاع رسانی کنند.
در انتها این تور محیط زیستی که با حضور مدیرکل و عوامل اداره کل حفاظت محیط زیست استان و اصحاب رسانه برگزار شد در مقابل دیدگان آنها، برخی از پرنده های شکاری و مورد درمان قرار گرفته توسط اماکن نگهداری و محیط بانان در دامان طبیعت و مناطقی هم چون ارتفاعات تاریک دره رهاسازی شدند.
در مجموع ۱۲ بهله پرنده شکاری برای آزادسازی و رهاسازی مورد نظر قرار گرفته بودند که اغلب آنها به خوبی در دامان طبیعت رها شدند و تعداد معدودی از آنها نتوانستند به خوبی پرواز کنند که باردیگر توسط محیط بانان به مراکز نگهداری بازگردانده شدند.
مجموع ۱۲ بهله پرنده شکاری را ۲ بهله عقاب طلایی، یک بهله قرقی، یک بهله کورکور، ۳ بهله دلیجه و ۵ بهله سارگپه تشکیل می دادند که در نهایت اغلب آنها در ارتفاعات مشغول به پرواز و اوج گرفتن شدند و سوژه داغ امروزِ عکاسان خبری استان همدان بودند.
منبع: گل پیچ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب