گل پیچ GolPich
معاون یگان حفاظت محیط زیست اعلام كرد:

آتش هورالعظیم به ایران نرسیده است

آتش هورالعظیم به ایران نرسیده است به گزارش گل پیچ معاون یگان حفاظت محیط زیست، ضمن اشاره به نرسیدن آتشسوزی هورالعظیم به ایران اظهار نمود: در صورت سرایت آتشسوزی هوراعظیم به ایران، یگان هوایی و نیرو های یگان حفاظتی فعال می باشند و آمادگی کامل برای اطفاء حریق را داریم.



منوچهر فلاحی در گفتگو با ایسنا، به آتشسوزی تالاب هورالعظیم در عراق اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون آتشسوزی به دلیل خشکی تالاب تنها در سمت عراق است. در عراق انسجام اقداماتی که در ایران برای اطفاء حریق صورت می گیرد وجود ندارد. به سبب خشکی تالاب و آتشسوزی در محدوده بزرگی از تالاب به دلیل جهت وزش باد به سمت ایران تنها شاهد ورود دود و خاکستر ناشی از سوختن تالاب در ایران هستیم.
وی تصریح کرد: در ایران فعلاً مشکل خاصی نداریم و در صورت سرایت آتش به کشور بلافاصله توسط یگان هوایی و نیروهای یگان حفاظتی فعال در کشور حریق را اطفاء می نماییم.
فلاحی تصریح کرد: در هر نقطه از ایران در صورت آتشسوزی با ارسال مختصات نقطه آتشسوزی، یگان هوایی بلافاصله بعد از بررسی مخازن آب، تیم خویش را ارسال می کند و جای نگرانی وجود ندارد.
معاون یگان حفاظت محیط زیست به مبحث حقابه تالاب اشاره و اظهار نمود: در شرایط حاکم در کشور، بر مبنای آمار، بارش ها بسیار کمتر از حد نرمال می باشد و طبیعتا این مورد بر تالاب ها و معیشت مردم محلی به دلیل کشاورزی و دامپروری که وابسته به آب هستند هم تأثیر می گذارند.
وی به آتشسوزی در وسط تالاب اشاره نمود و توضیح داد: در صورت آتشسوزی در وسط تالاب، وسیله اطفاء حریق بالگردها خواهند بود که باز هم جای نگرانی وجود ندارد و یگان هوایی فعال می باشند و بلافاصله اعزام می شوند.
فلاحی باتوجه به پیوستگی تالاب هورالعظیم در ایران و عراق اظهار داشت: احتمال سرایت آتش به ایران وجود دارد چونکه تالاب در عراق خشک است و در ایران هم بعضی حوضچه ها آب کافی ندارند.
وی ادامه داد: از آغاز سال تا به هم اکنون که در اوج گرما در مردادماه هستیم مشکل جدی در تالاب نداشته ایم و در صورت مشکل، نیروهای یگان حفاظتی و مردم محلی مشکل را برطرف کرده اند.
معاون یگان حفاظت محیط زیست، به عدم مرز در موضوعات محیط زیستی اشاره نمود و افزود: در آتشسوزی سال قبل که در ترکیه رخ داد ایران به کمک ترکیه رفت. در عراق هم در صورت درخواست کمک با بررسی در سطح مقامات وزارت امور خارجه و باتوجه به برگزاری اجلاس سران محیط زیست که به تازگی برگزار شد، فارغ از بحث های مالی، بطور قطع مشکلی نیست و کمک می نماییم.

فلاحی به توضیحاتی درباره تالاب هورالعظیم پرداخت و اظهار داشت: تالاب هورالعظیم حدود ۳۶۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۱۲۰ هزار هکتار آن داخل ایران و ۲۴۰ هزار هکتار در عراق است، به عبارتی دو سوم آن در خاک عراق و یک سوم داخل ایران است. آب قسمت تالاب در عراق در گذشته از دجله تأمین می شد که هم اکنون به دلیل طرح های کشور ترکیه و سدسازی های انجام شده آبی در تالاب وارد نمی گردد، مگر توسط بارندگی های سطحی که حدودا به حساب نمی آید.

فلاحی به حقابه تالاب در ایران که از سمت کرخه پر می شده اشاره نمود و اضافه کرد: در حالت ایده آل و تر سالی باید یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب در حقابه تالاب وجود داشته باشد؛ اما در شرایط خشکسالی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب و در حالت نرمال ۱.۶ میلیارد بر مترمکعب.

وی به وضعیت حال حاضر تالاب اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون در سمت عراق در کل آب تالاب تأمین نمی گردد و حدودا خشک است؛ اما در سمت ایران با حوضچه بندی تالاب پنج عدد حوضچه داریم که بعضی کاملا خشک شده و بعضی مقدار کمی آب دارند.

معاون یگان حفاظت محیط زیست باتوجه به شرایط خشکسالی توضیح داد: هم اکنون بارندگی هم در عراق و هم در ایران چه در شرایط تر سالی و چه در شرایط نرمال وجود ندارد و با مشکل کم آبی روبه رو هستیم.

فلاحی به شرایط کرخه هم اشاره نمود و اظهار داشت: کرخه هم به واسطه شرایطی که در بحث کشاورزی مردم محلی، کاهش بارندگی و حجم رواناب موجود در رودخانه در آن حاکم است، باز هم میزان آب کافی را به تالاب نمی رساند. در نتیجه تالاب در سمت ایران هم به دلیل خالی بودن آب حقابه و باتوجه به گرما و تبخیر آب، مشکلات خاص خویش را دارد.

وی مهم ترین مشکل تالاب را حقابه آن دانست و توضیح داد: به دلیل کمبود بارندگی اولویت وزارت نیرو آب آشامیدنی مردم است. در صورت بهبود شرایط انتظار می رود حقابه تالاب به صورت کامل تامین گردد. باتوجه به شرایط تغییر اقلیم در دنیا ایران هم تحت تأثیر قرار گرفته است و در شرایط فعلی امکان تأمین حقابه در شرایط خشکسالی هم فراهم نیست.

معاون یگان حفاظت محیط زیست به بارندگی سیل آسا در سال ۹۸ اشاره نمود و اضافه کرد: در صورت رخ دادن شرایطی مانند سال ۹۸ باید با مدیریت درست به فکر شرایط پس از آن هم باشیم.

فلاحی در انتها به تغییر الگوی کشت اشاره نمود و اظهار داشت: در آن منطقه برنج کاری توسط مردم محلی صورت می گیرد. نمی توان معیشت مردم را گرفتار تغییر نمود هر چند که ممنوعیت هایی هم وجود دارد بلکه باید جایگزین برای آن داشته باشیم و به جای پاک کردن صورت مساله و راهکاری عملیاتی را طراحی نماییم.





منبع:

1401/05/07
14:15:44
5.0 / 5
478
تگهای خبر: آب , ایده آل , باد , بارش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل