گل پیچ GolPich

فاضلاب های شهری، بحران اصلی زیست محیطی شهریار

فاضلاب های شهری، بحران اصلی زیست محیطی شهریار به گزارش گل پیچ، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهریار ضمن اشاره به این که فاضلاب های شهری در شهرستان شهریار بیشترین اهمیت را در میان مشکلات شهرستان دارند، اظهار داشت: فاضلاب های شهری هنوز در شهرستان به نحو مطلوب کنترل نشده است ازاین رو شرکت آب و فاضلاب و شهرداری های شهرستان باید مشکل را حل کنند.



شیدا آکار در گفت و گو با ایسنا درباره کانون های آلودگی شهرستان شهریار اظهارکرد: یک شهرستان تنها دارای یک کانون آلودگی خاص نیست. ما در همه شهرستان ها آلودگی هوا، پسماند، خاک و آب را بررسی می نماییم. در شهرستان شهریار هم مانند سایر شهرستان ها همین موارد مورد بررسی قرار می گیرد.
آلودگی هوا دامن گیر شهرستان شهریار
وی اضافه کرد: در شش ماه دوم سال در بعضی مواقع شاخصهای آلودگی بالا می رود بگونه ای که کیفیت هوا در شرایط اضطرار قرار می گیرد، در این شرایط باید بر کانون های آلودگی نظارت بیشتری نماییم. در شهرستان شهریار علاوه بر واحدهای بتن در باغستان، از بالادست با معادن شن و ماسه شهرستان قدس، از غرب با بادهای غربی و اراضی بایر موجود در شهرستان مجاور و از جنوب هم با واحدهای ضایعاتی و ضایعات سوز در پایین دست جاده ساوه مواجه هستیم که گاهی در باد معکوس شهرستان ما هم تأثیر می پذیرد و سبب بروز آلودگی هوا در شهرستان می شود. این موارد را مورد گشت و پایش قرار می دهیم تا بتوانیم وضعیت را کنترل نماییم.

آکار ضمن تشریح اقدامات انجام شده در شش ماهه دوم سال قبل در شرایط اضطرار توضیح داد: در این شرایط طبق دستور اداره کل محیط زیست استان تهران، گشت های شبانه روزی در قسمت های ضایعاتی، بتن و... به صورت ویژه انجام می شد به صورتی که حدود ۲۳۰۰ گشت و پایش مختص آلودگی هوا داشتیم بعلاوه واحدهای صنعتی که به صورت بالقوه مستعد آلودگی هوا هستند مورد پایش قرار گرفت.

وی تصریح کرد: از آغاز مهرماه سالجاری برپایه دستور سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید اداره کل محیط زیست استان تهران برنامه ریزی های گشت و پایش در رابطه با مبحث آلودگی هوا در حال اجرا می باشد. در هفته دو بار گشت و پایش صورت می گیرد که در صورت قرار گرفتن در شرایط اضطرار گشت ها شبانه روزی می شود اما هنوز در شرایط اضطرار قرار نگرفته ایم.

آکار تصریح کرد: مبحث آلودگی هوا باتوجه به این که شرایط جوی تغییراتی بوجود آورده است، در همه شهرها وجود دارد. بدین جهت ما عمده فعالیت خویش را بر بخش هوا متمرکز می نماییم البته به این معنا نیست که بیشترین مشکل شهرستان شهریار آلودگی هوا باشد. در شهرستان شهریار واحدهای بزرگ آلاینده هوا مانند نیروگاه یا پالایشگاه ها نداریم بلکه موضوعات کنترلی مانند رفع زباله، مدیریت زباله، مدیریت نخاله های ساختمانی و... در شهرستان ها وجود دارد که آنها را پایش می نماییم. برای رسیدن به حد مطلوب و ایده آل نظارت می نماییم، در بعضی مواقع اخطار می دهیم و در صورت بی توجهی به اخطار از بخش قضایی کمک می گیریم.
اما و اگرهای بحران پسماند در شهریار
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهریار ضمن اشاره به مبحث پسماند که از دیگر محورهای فعالیت سازمان حفاظت محیط زیست است، اضافه کرد: ایستگاه های انتقال زباله نیازمند تکمیل هستند بدین جهت موارد لازم را ابلاغ کرده تا خویش را به سطح ضوابط زیست محیطی برسانند. به دلیل عدم رعایت یک مورد پرونده قضایی در سالهای گذشته داشتیم که همچنان روند آن باز است و در حال پیگیری است. همینطور دو شکایت جدید هم از شهرداری ها به علت عدم رعایت ضوابط زیست محیطی به صورت کامل داشتیم که جهت بررسی به بخش قضایی عرضه دادیم.
مسئله نخاله های ساختمانی
آکار در ادامه باتوجه به مبحث نخاله های ساختمانی در مدیریت پسماند اظهار داشت: به دلیل حجم ورود نخاله ها و سرعت بالای تولید آن ها- که بیشتر از اقدامات مدیران اجرایی می باشد - این مورد هنوز به نحو مناسب کنترل نشده و نیاز است که مدیران اجرایی برنامه ویژه ای در این حوزه داشته باشند.
فاضلاب شهری؛ بحران اصلی زیست محیطی شهریار
وی در رابطه با فاضلاب های شهری شهرستان شهریار اظهار نمود: واحدهای صنعتی به صورت مرتب نمونه برداری می شوند و مورد پایش قرار می گیرند. در شش ماهه اول ۳۰ مورد نمونه برداری از واحدهای صنعتی انجام شد. این نمونه برداری ها علاوه بر خوداظهاری هایی است که خودشان انجام می دهند. نمونه برداری را برای ارزیابی خوداظهاری ها انجام می دهیم تا در نهایت کیفیت کار سیستم تصفیه را بررسی نماییم. در واقع سیستم های تصفیه شهرهای شهرستان نیازمند تجهیز هستند و هنوز بخشی از شهرها سیستم تصفیه فاضلاب شهری ندارند. فاضلاب شهری باید به نحو موثری با اجرای سیستم های تصفیه کنترل شوند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهریار ضمن اشاره به این که فاضلاب های شهری در شهرستان شهریار بیشترین اهمیت را در میان مسائل دارند، اظهارکرد: بخشی از فاضلاب ها از آب های سطحی جاری می شود. فاضلاب های شهری هنوز در شهرستان به نحو مطلوب کنترل نشده است که شرکت آب و فاضلاب و شهرداری ها باید مشکل را حل کنند.

وی باتوجه به جلسه کارگروه شرایط اضطراری هوا در ابتدای هفته گذشته در استانداری تشکیل شد اظهار داشت: در این کارگروه هم به مبحث فاضلاب های شهری تاکید شد که شرکت آب و فاضلاب و شهرداری ها با یک کیفیت ویژه ای به این زمنیه وارد شوند و بخش فاضلاب شهری شهرستان را به نحوی کنترل کنند.
اقدامات انجام شده در جهت رفع مشکل آلودگی های شهرستان
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهریار در ادامه به اقدامات انجام شده در جهت کنترل کانون های آلودگی این شهرستان اشاره نمود وگفت: گشت و پایش های لازم را با هدف کاهش آلودگی هوا انجام می دهیم تا اگر واحدی مشکل داشت، با آن برخورد کنیم؛ به عبارتی بیشتر گشت و پایش های ما برای پیشگیری از کاهش آلودگی هوا است. همینطور در محور جاده ساوه با ضایعات سوزی مواجه هستیم که متاسفانه در بیشتر موارد عامل این کار قابل شناسایی نیست چونکه بعد از آتشسوزی، آتش افروز در محل نیست. همکاران ما در حد امکان با گشت و پایش از حضور این ضایعات سوزی ها و ایجاد آلودگی هوا جلوگیری می کنند. بعلاوه در مورد فاضلاب های صنعتی به صورت مستمر نمونه برداری انجام می دهیم سپس در صورت آلاینده بودن واحد اخطار می دهیم. پرونده دو واحد از فاضلاب های صنعتی و دو واحد دارای آلودگی هوا جهت رسیدگی به بخش حقوقی و دادگاه منتقل شده است.

وی تصریح کرد: ابتدا اخطار می دهیم سپس در صورت بی توجهی به دو اخطار اول و خودداری از انجام اقدام موثر در زمینه رفع مشکل آلودگی هوا، آلودگی پساب، فاضلاب و پسماند واحد را به بخش قضایی ارجاع می دهیم.

آکار در انتها به عرضه آماری از گشت و پایش های نیمه اول سالجاری پرداخت و اظهار داشت: ۲۰۰ مورد گشت و پایش انجام و ۵۶ مورد اخطاریه صادر گردیده است همینطور هیچ واحدی پلمب نشده است.





منبع:

1401/08/13
15:01:23
5.0 / 5
393
تگهای خبر: آب , آلودگی , ایده آل , باد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل