گل پیچ GolPich

شروع هوشمندسازی مدیریت پسماند پزشکی در بیمارستان الزهرا اصفهان

شروع هوشمندسازی مدیریت پسماند پزشکی در بیمارستان الزهرا اصفهان به گزارش گل پیچ، اجرای طرح آزمایشی هوشمندسازی مدیریت پسماندهای پزشکی با محوریت زباله های عفونی در بیمارستان الزهرای شهر اصفهان شروع شد.



به گزاش خبرنگار مهر، مینو موحدی رئیس مرکز آموزشی درمانی الزهرا ظهر چهارشنبه در دیدار با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان که پیرامون آغاز طرح آزمایشی هوشمندسازی مدیریت پسماندهای پزشکی در این مجموعه برگزار گردید، گفت: این طرح پایلوت مقرر است در برخی از بیمارستان ها صورت گیرد و با توجه به این که مرکز آموزشی درمانی الزهرا از بیمارستان های قطب هفت کشور است، مورد توجه بوده و در این طرح قرار گرفته است.

تأثیر آلاینده های محیط زیست بر سقط جنین و زایمان های زودرس

وی افزود: بدین جهت خرسند هستیم که عملکرد ما به شکلی باشد که بتوانیم در حفظ محیط زیست شهر اصفهان تلاش نماییم.
رئیس مرکز آموزشی- درمانی الزهرای اصفهان اشاره کرد: حقیقت اینست که به سبب وجود صنایع آلاینده و همچون پالایشگاه و جهت وزش باد که تخلیه آن روی شهر اصفهان است و باتوجه به مطالعاتی که در مورد ارتباط تاثیر آلاینده ها بر روی جنین و نوزاد انجام دادیم، از این که گامی در امتداد کاهش و کنترل آلاینده ها بر محیط زیست برداریم، خرسند خواهیم بود چونکه هربار که آلودگی اتفاق می افتد بار مراجعات آنرا در اورژانس بیمارستان می بینیم.

موحدی با اعلان اینکه طبق مطالعات انجام شده افزایش سقط جنین و زایمان های زودرس با آلودگی هوا مرتبط می باشد، اظهار داشت: هر زمان که میزان آلودگی هوا زیاد باشد پیک رجوع بیماران دارای مشکلات تنفسی و زنان حاملگی که با بیماریهای خاص رجوع می کنند، برای ما محسوس است و متوجه می شویم که چه اتفاقی رخ داده است.
به گفته رئیس مرکز آموزشی- درمانی الزهرای اصفهان در این مرکز روزانه حدود یک تُن زباله عفونی تولید می شود و هزینه اتوکلاو و انتقال این پسماندها به سایت زباله سوز اصفهان برای امحا ماهانه بالغ بر ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است.

نیاز به تقویت اعتبارات برای تکمیل زیرساخت های طرح هوشمندسازی مدیریت پسماند در بیمارستان الزهرا

در ادامه مصطفی رضایی مدیر مرکز آموزشی درمانی الزهرای اصفهان با اشاره به این که از ۹۵۰ تخت مصوب این بیمارستان ۷۵۰ تخت آن اشغال است، گفت: بار مراجعات به این بیمارستان بسیار زیاد است بطوریکه روزانه حدود ۱۵ هزار تردد در این مرکز داریم و میتوان از آن بعنوان یک شهرک نام برد و به همین نسبت تولید زباله چه عفونی و غیر عفونی بالاست.
وی افزود: طی سالیان گذشته تمهیداتی برای مدیریت پسماند این مرکز اندیشیده شده که شامل رعایت پروتکل ها، اتوکلاو و تفکیک از مبدا پسماندها بوده است و مطابق با دستور العمل ها زباله های عفونی را به سایت امحا منتقل می کرد.

رضایی با اعلان اینکه برای ایجاد زیرساخت های طرح هوشمندسازی مدیریت پسماندهای پزشکی که به شکل پایلوت در مرکز آموزشی درمانی الزهرا درحال اجراست احتیاج به تقویت اعتبارات داریم، اشاره کرد: بازبینی در تعداد بین های (سطل) زباله و توسعه و بروزرسانی سردخانه مجموعه لازم است دراین خصوص مکاتباتی شده و امید است با پیگیری مرکز بهداشت استان بتوانیم مباحث سرمایشی را برای زباله ها فراهم نماییم.

وجود فلزات سنگین در منابع آب و خاک اصفهان

در ادامه احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: سال ۱۳۸۷ مطالعه ای در رابطه با شعاع ۵۰ کیلومتر زمین پزشکی اصفهان با همکاری دانشگاه های شیراز و علوم پزشکی اصفهان انجام دادیم و در آن مقطع ۹۰۰ نمونه گیری از آب، خاک، بستر رودخانه اراضی و محصولات کشاورزی، آب های زیرزمینی و ذرات هوا درون این شعاع انجام شد و ۲ لابراتوار رفرنس در کانادا و استرالیا آنها را اندازه گیری و بررسی کردند.
وی افزود: زمانیکه میزان فلزات سنگین را بررسی کردیم به اطلاعات بعضاً ناراحت کننده رسیدیم همچون اینک هم خاک و محصولات کشاورزی و هم آب چاه یک دامداری که میزان سرب بالایی داشت و آن دامداری شیر را به واحدهای تولیدی ارسال می کردند و میتوان گفت ریشه مسائلی که در بیمارستان ها شاهد می باشیم به وضعیت سه بخش آب، خاک و هوا برمی گردد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان اضافه کرد: در آن مقطع قرار بر این بود که اطلاعات مطالعات انجام شده را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهیم تا امکان وجود ارتباط بین بیماریها همچون انواع سرطان ها را با آلاینده هایی را بررسی کند که در چرخه غذایی ما وارد می شود.
لاهیجان زاده افزود: آن مطالعات کار بزرگی بود که قسمت دوم آن یعنی بررسی ارتباط بین آلاینده ها و انواع بیماریها به سر انجام نرسید چونکه دانشگاه به آمار و اطلاعاتی نیاز داشت و به سبب نبود سامانه و داده های مورد نیاز ممکن نشد اما حالا شاید انجام آن ممکن باشد.

وی اشاره کرد: ظرف یک ماه اخیر کار مطالعاتی جدیدی را آغاز کردیم بر عرصه خاک در محدوده هایی که فکر می نماییم شاید طی سالهای اخیر آلوده شدند و میتوان آن پروژه را باردیگر با همکاری دانشگاه رقم زد و به سر انجام رساند.

زباله های عفونی ۵۴ بیمارستان و مرکز درمانی اصفهان به سایت زباله سوز منتقل می شود

لاهیجان زاده با اشاره به این که اصفهان به لحاظ هوشمندسازی مدیریت پسماند پزشکی حالا در کشور پیشرو است، اظهار داشت: دو سال پیش که این طرح را شروع کردیم نظام پزشکی را در استان همراه خویش را نداشتیم اما اگر همکاری رؤسای دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت استان نبود، این مرحله از مدیریت پسماندهای عفونی اتفاق نمی افتاد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اعلان اینکه هم اینک ۵۴ بیمارستان و مرکز درمانی در شعاع ۵۰ کیلومتر اصفهان با مرکز زباله سوز وارد قرارداد شدند و زباله های عفونی آنان در آن سایت سوزانده می شود، اظهار داشت: با پیگیری که انجام دادیم زباله های عفونی مطب ها را هم توانستیم به سایت زباله سوز اصفهان منتقل نماییم.

بهره برداری از دومین سایت زباله سوز در اصفهان تا پایان امسال

لاهیجان زاده با اعلان اینکه فاز اول دومین سایت پسماندسوز استان هم تا نوروز سال آینده وارد مدار خواهد شد که به لحاظ بُعد مسافت نزدیک، هزینه های انتقال پسماندها کم می شود، اظهار داشت: تکنولوژی جدیدی هم در حوزه مدیریت پسماند توسط سازمان محیط زیست درحال بررسی است که در تناژهای محدود سوزاندن زباله را انجام می دهد و با تبدیل به گاز متان، برق تولید می کند و بنا داریم این تکنولوژی را در حوزه پسماند توسعه دهیم که جلسات آن در تهران برگزار شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان با اشاره به این که طرح هوشمندسازی مدیریت پسماند پزشکی در ۶ بیمارستان استان به شکل پایلوت اجرا شده، اشاره کرد: با اجرای این طرح هزینه بیمارستان ها و مراکز درمانی برای امحای پسماندهای پزشکی بشدت کاهش پیدا می کند و مدیریت این پسماندها تسهیل می شود.

اجرای طرح هوشمندسازی مدیریت پسماند پزشکی در ۶ بیمارستان اصفهان

همچنین حمید گله داری معاون دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به این که اجرای طرح طرح هوشمندسازی پسماندهای پزشکی از اول خرداد سالجاری ابلاغ گردید، گفت: این پروژه قرار بود در یک بازه شش ماهه در پنج بیمارستان شهر اصفهان یعنی الزهرا، سیدالشهدا، کاشانی، نور و علی اصغر و بیمارستان امام خمینی (ره) فلاورجان پیاده سازی و اجرا شود.
وی با اشاره به جمع آوری کامل پسماندهای عفونی در مراکز پایلوت طرح طبق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و مجوزی که گرفته شده، افزود: انتقال این پسماندها به روش کاملا هوشمند و ایمن توسط خودروهایی به انجام می رسد که مجهز به جی. پی. اس (مکان یاب) هستند و در نهایت در سایت زباله سوز طرف قرارداد امحا می شوند.

رئیس مرکز بهداشت اصفهان اظهار داشت: امید است نقص ها در طرح پایلوت رفع گردد و در سرتاسر کشور بعنوان طرحی الگو قرار گیرد.
به گفته وی، روزانه ۱۷ تُن پسماند عفونی و پزشکی در مراکز درمانی و بیمارستان های اصفهان تولید می شود که ۶ تُن آن در ارتباط با بیمارستان های طرح پایلوت هوشمندسازی مدیریت پسماند بوده است.
به گزارش گل پیچ به نقل از مهر، مدیرکل محیط زیست اصفهان همینطور از فرایند اجرای طرح پایلوت هوشمندسازی مدیریت پسماند پزشکی در بیمارستان الزهرا بازدید نمود.

1403/08/11
13:50:18
5.0 / 5
189
تگهای خبر: آب , آلودگی , آموزش , استاندارد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل