گل پیچ GolPich
به پیشنهاد معاون سازمان محیط زیست انجام شد

استفاده از آب بطری در شهر رشت ممنوع گردید

استفاده از آب بطری در شهر رشت ممنوع گردید به گزارش گل پیچ شورای شهر رشت پیشنهاد كاوه مدنی در خصوص ممنوعیت استفاده از آب بطری و ظروف یك بار مصرف در دستگاه های دولتی را برای جلسات این شورا تصویب كرد.



به گزارش گل پیچ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تقدیر از تصمیم قاطع اعضای شورای شهر رشت بعد از طرح پیشنهاد وی در جهت كمپین بی زباله، برای تصویب ممنوعیت استفاده از آب بطری و ظروف یكبار مصرف پلاستیكی، اظهار داشت: این تصمیم قاطع باآنكه كوچك است اما نشان دهنده خواست و تصمیم برای تغییری بزرگ در رفتار و باور مسئولان دغدغه مند استان است.
كاوه مدنی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه بامداد روز گذشته شورای اسلامی شهر رشت با ابراز خرسندی از دغدغه زیست محیطی اعضای شورای شهر رشت و تلاش آن ها برای بلوغ محیط زیستی مردم، اظهار داشت: همینطور خوشحالم برای آگاهی شما از اینكه سبز بودن و پر باران بودن به معنای نداشتن مشكلات محیط زیستی نیست.
مدنی با اشاره به اینكه خطه حاشیه ای خزر، خطه ای خاص و گمراه كننده هست از این جهت كه در مقایسه ظاهری با سایر نقاط كشور به نظر می رسد در این خطه مشكل محیط زیستی وجود ندارد، اضافه كرد: این نگاه اشتباه باید اصلاح شود و یكی از دلایل اصلی حضور من در گیلان، دغدغه جدی سازمان حفاظت محیط زیست برای معضلات محیط زیستی بخصوص معضل مهم پسماند در استان است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به درخواست اعضاء به جهت اینكه یادگاری از وی در استان بماند، اظهار نمود: می خواهم فراتر از صحبت های خوب، گام برداریم و اقدام و تعهد عملی در حوزه محیط زیست و پسماند داشته باشیم كه با عنایت به نزدیكی عید نوروز و آغاز سال جدید، می تواند عیدی هم محسوب شود.
وی با تاكید بر اینكه نمی خواهم بازی انداختن توپ در زمین یكدیگر را انجام دهیم، خاطرنشان كرد: سازمان حفاظت محیط زیست هم در مدیریت پسماند كشور دارای نقش و جایگاه است و البته باید این نقش را بهتر از آنچه هست، ایفا نماییم. اما در كنار سازمان محیط زیست، شهرداری و شورا هم در حوزه مدیریت پسماند دارای نقشی مهم هستند.
مدنی ادامه داد: بر خلاف آنچه گفته شد، هم شهرداری و شورا و هم سازمان حفاظت محیط زیست، آنچه را كه باید برای مدیریت پسماند انجام می دادند، انجام نداده اند و حتی از تمامی ظرفیت های موجود برای این مورد هم بهره نگرفته اند.
توسعه یافتگی به اقدام ما در حوزه محیط زیست پیوند خورده است
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این مورد كه ایران در مسیر توسعه قرار دارد، تصریح كرد: در كشوری زندگی می نماییم كه هنوز متوجه نشده ایم، توسعه یافتگی لزوما به معنای بناهای نو و زیبا نیست و بیشتر از هر چیز دیگری به ارزش و اقدام ما در حوزه محیط زیست پیوند خورده است.
وی اظهار نمود: ازاین رو اولین خواسته من، در جهت تاكید دولت بر شفافیت و گردش آزاد اطلاعات؛ شفافیت اطلاع رسانی و انتشار عمومی و قابل دسترس عملكرد مالی و اقدام عملی شهرداری در حوزه پسماند و به صورت كلی محیط زیست با نگاه رو به جلو است.
این مقام مسئول ادامه داد: بنا بر عادت همیشگی، گزارش به روضه خوانی و ذكر مصیبت محدود نشود، بلكه شامل راهكارهایی برای بهبود شرایط در سال آتی باشد.
مدنی ضمن اشاره به طیف هواداران و طرفداران اعضای شورای شهر كه با رای خود، آن ها را به عضویت شورای رشت در آورده اند، اظهار داشت: با عنایت به اولویت معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست از ابتدای دی ماه سالجاری تا ۱۳ فروردین ماه سال ۱۳۹۷، پسماند و اجرای فراگیر كمپین "بی زباله" است؛ از هواداران خود و كسانی كه دغدغه بهبود شرایط محیط زیستی رشت و گیلان را دارند، بخواهید، همراه با مطالبه گری در حوزه پسماند، گامی عملی هم در این حوزه و در جهت مسئولیت شهروندی خود بردارند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: باآنكه ممكن است من جزو نسل جدید مدیران یا مدیران تازه نفس یا مدیران خام و بی تجربه باشم اما از روزی كه بعد از مدت ها دوری از كشورم برای خدمت بازگشتم، تاكیدم بر این بود كه بگوییم خودمان چه كرده ایم و مطالبه گری در هر موضوعی را به جای پرسش از یكدیگر با پرسش از خود شروع نماییم و در واقع «از خودمان شروع كنیم».
وی تصریح كرد: فراموش نكنیم هر تعداد زباله سوز هم در استان راه اندازی شود، باز هم مهم ترین اقدام، كاهش پسماند تولیدی است كه محیط زیستی ترین تصمیم و رفتار هم هست.
این مقام مسئول با اشاره به آمار تولید پسماند در كشور، اظهار داشت: استان گیلان یكی از بالاترین نرخ های تولید پسماند را دارد و این نشان داده است مضاف بر پسماند تولیدی توسط گردشگر ها و گردشگران، فرهنگ مصرف در این استان متفاوت می باشد.
حركت در مسیر درست مطالبه گری نیازمند آموزش است
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر لزوم گسترش آموزش در حوزه های مختلف برای مردم و مسئولان، خاطرنشان كرد: حتی برای حركت در مسیر درست مطالبه گری نیازمند آموزش هستیم.
مدنی اشاره ای هم به فعالیت سمن های محیط زیستی استان بخصوص در حوزه پسماند داشت و اعلام نمود: عصر امروز با همراهی سمن های محیط زیستی استان برای جمع آوری زباله اقدام می نماییم و از اعضای شورا هم دعوت می كنم در این فعالیت حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: حتی اگر امروز، فرصت حضور و همراهی ندارید، به علت دغدغه ای كه در حوزه پسماند دارم، روز چهارشنبه هم برای برنامه ای مشابه در استان هستم و می خواهم كه در آن برنامه حضور داشته باشید. هر چند ممكن است، جمع آوری سیگار و زباله از روی زمین و طبیعت، نقشی كوچك در حوزه مدیریت پسماند داشته باشد اما با عنایت به شعار ما در معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست "به جای سنگ های بزرگ، به دنبال سنگ ریزه ها باشیم"، نباید اثر كارهای كوچك را نادیده بگیریم.
این مقام مسئول با یادآوری این مورد كه اگر كسی در حوزه ای پرسشگری می كند، باید گامی هر چند كوچك در آن حوزه بردارد، تصریح كرد: ازاین رو از شما كه دغدغه حوزه پسماند دارید، درخواست می كنم بعنوان اولین شورای شهر كشور، بطری های پلاستیكی آب معدنی كه معضل بزرگی برای بازیافت و مدیریت پسماند هست را از شورا حذف كنید.
تصویب ممنوعیت استفاده از آب بطری و ظروف یكبار مصرف در شورای شهر رشت به پیشنهاد مدنی
معاون سازمان حفاظت محیط زیست اشاره ای هم به مصوبه ممنوعیت استفاده از آب بطری در سازمان حفاظت محیط زیست داشت و از تصمیم قاطع اعضای شورای شهر رشت بعد از طرح پیشنهاد وی و در جهت كمپین «بی زباله»، برای تصویب ممنوعیت استفاده از آب بطری و ظروف یكبار مصرف پلاستیكی قدردانی نمود.
مدنی ادامه داد: این تصمیم قاطع باآنكه كوچك است اما نشان دهنده خواست و تصمیم برای تغییری بزرگ در رفتار و باور مسئولان دغدغه مند استان است.
وی با تاكید بر دغدغه شورا و دولت برای بهبود معیشت مردم، خاطرنشان كرد: بخش مهمی از بهبود معیشت مردم به بهبود شرایط محیط زیست و بهداشت وابسته است.
تهران مغلوب طبیعت شده است
این مقام مسئول با ذكر نمونه تهران بعنوان استان و شهر بهره مند از سهم خوب بودجه عمرانی و توسعه ای و جایگاه نسبتا مناسب در حوزه توسعه شهری، یادآوری كرد: به رغم همه این هزینه ها، تهران مغلوب طبیعت شده و تنفس در آن دشوار است و این نشان دهنده پیوند عمیق محیط زیست و توسعه پایدار و لزوم توجه به این پیوند است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری روز درختكاری، روز طبیعت و هفته محیط زیست در فواصل زمانی كوتاه پیش رو، ابراز امیدواری كرد: شاهد ارتقاء جایگاه و اهمیت محیط زیست در شورای شهر رشت در سال آتی باشیم.
مدنی از كسانی كه با رای خود، انتخاب افراد برای پست های مختلف همچون شورا و مجلس را رقم می زنند، خواست تا به كارنامه محیط زیستی افراد و عملكرد آن ها برای بهبود معیشت با استفاده از حفظ محیط زیست دقت كنند. چون كه كسی كه از ارزش و جایگاه محیط زیست، بی خبر است یا برای این جایگاه، ارزشی قائل نیست و از آن غفلت می كند، شاید ارجحیت سكانداری مدیریت بالاتر و تصمیم گیری مهم تر را هم نداشته باشد.
وی اضافه كرد: دولت هیچگاه نمی تواند به تنهایی مشكلات محیط زیست كشور را حل كند و به این موضوع، باور و اعتقاد دارد. به همین منظور از ابتدای فعالیت دولت دوازدهم، شعار ۸۰ میلیون محیط بان عنوان شد.
اعضای شورا برای تسهیل فعالیت مدنی و سمن های استان بخصوص در حوزه محیط زیست، گام بردارند
این مقام مسئول اظهار نمود: آموزش و مشاركت دو بخش جدانشدنی و مهم برای تغییر رفتار و رویكرد محیط زیستی افراد در جامعه است و از اعضای شورا می خواهم كه برای تسهیل فعالیت مدنی و سمن های استان بخصوص در حوزه محیط زیست، گام بردارند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: باآنكه ممكن است، بعضی از فعالان و سمن ها دارای حاشیه هایی باشند، اما غالب آن ها بدون چشم داشتی در مسیر امنیت و منافع ملی فعالیت می نمایند.
به گفته مدنی، یكی از گام های مهم معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در ستاد و استان ها برای اجرای برنامه ها، تقلیل زمان بندی برنامه ها از برنامه های پنج ساله و فصلی به برنامه های صد روزه است.
وی با اشاره به سابقه فعالیت های تحقیقاتی و آموزشی خود در خارج از كشور، اعلام نمود: اعتباری كه برای فعالیت آموزشی و پژوهشی محیط زیست كشور در اختیار داریم بسیار كمتر از اعتباری است كه برای گروه تحقیقاتی در خارج از كشور دریافت می كردم، اما تلاش می كنم از همین اندك اعتبار مالی، بیشترین بهره معنوی را داشته باشم تا اقدامات اثرگذاری صورت پذیرد.
این مقام مسئول با تشریح تفاوت معضل پسماند و آلودگی هوا و نقش مردم در این دو حوزه، اظهار داشت: نقش مردم در حوزه پسماند بسیار پررنگ است و با مبحث آلودگی هوا كه بخش عمده راهكارهای آن نیازمند همكاری و عزم دولتی است، تفاوت بسیاری دارد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست از مردم گیلان خواست تا همانند خیلی از برهه های دیگر با همراهی و مشاركت خود برای رفع معضل پسماند استان گام بردارند و در عین حال، مطالبه گری صحیح خود از مسئولان محلی و ملی همچون بخش های دولتی مرتبط و نمایندگان مجلس در این حوزه را ادامه دهند.
این مقام مسئول اظهار داشت: كل اعتبارات در رابطه با حوزه پژوهش در سازمان حفاظت محیط زیست، ۱۶۰ میلیون تومان است ولی از همین اعتبارات محدود آموزش و پژوهش، بخشی هم به طرح "بی زباله" اختصاص داده شده است.
مدنی از رسانه های استانی هم خواست، مطالبه گر محیط زیست باشند و تعدد مسائل و موضوعات محیط زیستی آن ها را از این وظیفه مهم دور نكند.
 

1396/12/13
22:11:25
5.0 / 5
5007
تگهای خبر: آلودگی , دستگاه , دما , سازمان حفاظت محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل