گل پیچ GolPich
معاهدات و پروتكل های بین المللی

كنوانسیون بازل و تاكید بر انتقال برون مرزی پسماندهای خطرناك

كنوانسیون بازل و تاكید بر انتقال برون مرزی پسماندهای خطرناك گل پیچ: كنوانسیون بازل شامل ۲۹ ماده و ۹ الحاقیه و شاكله آن بر این اصل استوار است كه كلیه انتقالات برون مرزی پسماندهای خطرناك مشمول مفاد كنوانسیون بازل فقط در بین كشورهای عضو و با رعایت مفاد آن و تنها در صورت وجود مدیریت صحیح زیست محیطی پسماندهای مربوطه در كشور مقصد (پذیرنده پسماندهای مذكور) امكان پذیر است.



به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، در پی تدوین قوانین زیست محیطی در كشورهای توسعه یافته جهت محدود كردن پسماندهای خطرناك هزینه امحای آن ها به میزان چشمگیری افزایش پیدا كرد. تاجران مواد سمی به دنبال یافتن راهی كم هزینه تر، انتقال پسماندهای خطرناك به كشورهای در حال توسعه و كشورهای اروپای شرقی را در پیش گرفتند. از این رو در پاسخ به نگرانی های عمومی و بین المللی در ۲۲ مارس سال ۱۹۸۹ به منظور كنترل حمل و نقل برون مرزی پسماندهای خطرناك و دفع اصولی آنها توسط برنامه زیست محیطی سازمان ملل (UNEP) معاهده موسوم به «كنوانسیون بازل» به تصویب كشورهای عضو رسید و در ۵ می سال ۱۹۹۲ لازم الاجرا شد. كشور ایران هم در سال ۱۳۷۱ با تصویب این كنوانسیون در مجلس شورای اسلامی به عضویت «كنوانسیون بازل» درآمد.

اهداف اصلی كنوانسیون بازل

این كنوانسیون با هدف تولید یك حاكمیت جامع بر حمل و نقل و امحای پسماندهای خطرناك و سایر انواع پسماندها به منظور حفاظت از سلامت انسان و محیط زیست در برابر اثرات سوء و یا مدیریت غیر اصولی آن ها تدوین و برای كشورهای عضو لازم الاجرا شده است.

مكانیسم دستیابی به این هدف با استفاده از كنترل و كاهش حمل و نقل پسماندهای خطرناك و سایر انواع آن، مدیریت صحیح زیست محیطی آن ها، كاهش اندازه و خطر پسماندهای خطرناك.

مقررات مربوط به حمل و نقل برون مرزی پسماندهای خطرناك

بر اساس مقررات تدوین شده كشور صادركننده باید كشور وارد كننده و كشورهای محل عبور را با عرضه اطلاعات دقیق طی فرم های سند انتقال و اظهارنامه در مورد محموله آگاه كند. بعد از دریافت اعلام رضایت كتبی از كشور محل ورود و اطمینان از مدیریت صحیح زیست محیطی پسماند، انتقال صورت می گیرد. كسب مجوز از كشورهای محل عبور هم ضروری می باشد. حمل و نقل محموله های مشمول كنوانسیون بدون انجام ضوابط مقررات غیر قانونی است و جرم به حساب می آید.

چگونگی مدیریت صحیح زیست محیطی

مدیریت صحیح زیست محیطی به مفهوم رعایت كلیه مراحل حصول اطمینان از مدیریت پسماند به منظور حفاظت از سلامت انسان و محیط زیست در مقابل آثار زیانبار ناشی از پسماندها است.

از دیگر ملاحظات این بخش از پروتكل می توان به كاهش پسماندهای خطرناك، استفاده مجدد و بازیافت اشاره نمود. این مدیریت كلیه رویه های قابل انجام روی پسماندهای خطرناك شامل انبار، انتقال، تصفیه یا استفاده مجدد و بازیافت یا امحاء نهایی را هم شامل می گردد.

دستورالعمل های فنی كنوانسیون

كنوانسیون بازل برای اطمینان از رعایت اصول زیست محیطی در كلیه مراحل حمل و نقل، بازیافت و امحای پسماندها اقدام به عرضه مجموعه ای از دستورالعمل های فنی جهت مدیریت زیست محیطی پسماندهای مشمول كرده است. تهیه این دستورالعمل ها بر عهده گروه كاری فنی كنوانسیون بازل است كه از بدنه های فرعی كنفرانس اعضا به حساب می آید.

تهیه دستورالعمل های فنی مدیریت صحیح زیست محیطی پسماندهای خطرناك ناشی از تولید و كاربرد حلال های آلی، پسماندهای خانگی، پسماندهای ناشی از منابع نفتی، تایرهای فرسوده و آلاینده های آلی پایدارحاصل فعالیت های این گروه است.

در حال حاضر دفتر بررسی آلودگی آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست انجام وظایف مرجع ذیصلاح كشور را در اجرای مفاد كنوانسیون بازل و استكهلم عهده دار است و در این راستا كلیه امور مربوط به صدور مجوز برای حمل و نقل برون مرزی، امحای پسماندها و ارتقای مدیریت صحیح زیست محیطی در این كشور توسط این دفتر انجام می گردد.




1397/01/02
12:00:08
5.0 / 5
4616
تگهای خبر: زیست محیطی , كنترل , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل