گل پیچ GolPich
یادداشت مهمان؛

نقدی بر انحلال یا تغییر كاربری دانشكده محیط زیست

نقدی بر انحلال یا تغییر كاربری دانشكده محیط زیست گل پیچ: شنیده ها از جلسه هیئت امنای دانشكده در سال ۱۳۹۶ از آن حكایت می كند كه حدودا اغلب اعضا به غیر از رئیس هیات امنا (عیسی كلانتری) مخالف انحلال یا تغییر كاربری دانشكده محیط زیست بوده اند.



خبرگزاری مهر-شهریار جعفری نژاد*: دانشكده محیط زیست در سال ۱۳۵۱ و تحت عنوان «آموزشكده محیط زیست» به منظور تأمین و تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر مورد نیاز عرصه محیط زیست كشور و با جهت گیری ترویج و نشر مفاهیم محیط زیستی تأسیس شد. هیئت دولت در سفر استانی مورخ ۷ دی ماه ۱۳۸۹ خود به استان البرز، مصوبه ارتقای این مركز به «دانشگاه محیط زیست» را به تصویب رساند و در سال ۱۳۹۱، موافقت اصولی آن از شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت شد.
به دلیل عدم احراز شرایط موردنیاز شورای گسترش وزارت علوم برای دانشگاه (حداقل۱۵۰۰۰ متر مربع ساختمان، سه دانشكده و ۴۵ عضو هیئت علمی)، با استقرار دولت یازدهم و توافق میان رئیس وقت سازمان محیط زیست (معصومه ابتكار) و وزیر وقت علوم (محمد فرهادی)، مبحث تولید دانشكده محیط زیست در شورای گسترش وزارت علوم عنوان شد و با موافقت وزیر در شهریور سال ۱۳۹۴، شورای گسترش وزارت علوم با مبحث دانشكده موافقت كرده و این مسئله تصویب گردید.
لازم به ذكر است كه بودجه دانشكده محیط زیست جدای از بودجه سازمان حفاظت محیط زیست بوده و هیچ ارتباطی به آن ندارد؛ فقط رئیس هیات امنای دانشكده محیط زیست، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است. روسا و مدیران سازمان حفاظت محیط زیست به علت جدا بودن همین بودجه، نتوانستند یا نخواستند به ساخت و تكمیل ساختمان نیمه كاره دانشكده كمك كنند؛ درنتیجه این مركز نتوانست موافقت قطعی دانشگاه را از شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت كند.
دانشكده محیط زیست در امر آموزش محیط زیست سال ها موفق بوده و همواره متخصصان خبره ای تربیت كرده است، سمت های مختلف فارغ التحصیلان این دانشكده در ادارات محیط زیست استان های كشور، فعالیت های مستمر در پروژه ها، نهادها و سازمان های مردم نهاد و حفاظت از عرصه های طبیعی كشور در قالب محیط بانی، كسب رتبه های برتر در كنكور كارشناسی ارشد و دكترا گوشه ای از موفقیت دانشجویان این دانشكده است.
در سال ۱۳۹۶، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست (عیسی كلانتری) و معاون مستعفی آن (كاوه مدنی) به بهانه ماموریت گرایی (ارتقا میزان دانش محیط بانان، كاركنان و مدیران سازمان حفاظت محیط زیست) كه قبلا در رسانه ها هم اعلام شده است، دانشكده محیط زیست را به سمت انحلال (تغییر كاربری یا تولید مركز محیط بانی) سوق دادند حال آنكه این دانشكده در طول حیات خود علاوه بر تربیت دانشجو، در جهت اهداف سازمان و تربیت و ارتقا دانش محیط بانان و... سازمان حفاظت محیط زیست گام برداشته بود.
شنیده ها از جلسه هیئت امنای دانشكده در سال ۱۳۹۶ از آن حكایت می كند كه حدودا اغلب اعضا به غیر از رئیس هیات امنا (عیسی كلانتری) مخالف انحلال یا تغییر كاربری دانشكده محیط زیست بوده اند. از سوی دیگر، بر مبنای مصوبه شماره ۳۰۷۴۳/۹۰/۲۰۶ مورخ ۳۰/۱۱/۱۳۹۰ و شماره ۱۶۸۲۴۸۸ مورخ ۱۷/۱۱/۱۳۹۶ سازمان اداری و استخدامی كشور در خصوص تعیین تكلیف موسسات آموزشی و پژوهشی دستگاههای اجرایی باید منابع، امكانات، اعضای هیأت علمی، تجهیزات و نیروی انسانی مؤسسات آموزش عالی وابسته به دستگاه های اجرایی كشور كه دوره های آموزشی آنها منجر به دریافت مدرك نظری دانشگاهی می شود، حسب مورد به وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی منتقل شوند تا در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به دو وزارتخانه مذكور ساماندهی شوند.
پس از جلسه هیئت امنای دانشكده به ریاست عیسی كلانتری در خصوص انحلال یا تغییر كاربری دانشكده محیط زیست، سرپرست بی تجربه در امور اجرایی دانشكده محیط زیست (امید بزرگ حداد) با تصمیمات غیر اصولی، احساسی و چندگانه (از جمله قطع همكاری یك جانبه با هشت نفر از اساتید هیئت علمی دانشكده در میانه ترم، جلوگیری از ورود آنها به دانشكده، سپردن دروس آنها به مدرسان حق التدریس در میانه ترم، اقدام جهت تعیین تكلیف پروژه ها و رساله های آنها، عدم تمدید قرارداد با تعدادی از كاركنان دانشكده بدون تصمیم كمیسیون دائم و تایید هیات امناء و...) آتش اعتراضات را تندتر كرده است.
جهت جلوگیری از بی اعتبار شدن مدارك فارغ التحصیلان این دانشكده و كاهش آثار منفی بر دانشجویان، كاركنان و اعضای هیئت علمی بهتر است طبق قانون عمل شود؛ یعنی بر مبنای مصوبه سازمان اداری و استخدامی كشور در خصوص تعیین تكلیف موسسات آموزشی دستگاههای اجرایی، منابع، امكانات، اعضای هیأت علمی، تجهیزات و نیروی انسانی دانشكده محیط زیست به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتقل شوند تا در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به این وزارتخانه (همچون دانشگاه خوارزمی و...) ساماندهی شوند یا در بدترین حالت، اینكه پژوهشكده محیط زیست و توسعه پایدار و دانشكده محیط زیست ادغام شوند (تحت نام موسسه آموزشی و پژوهشی محیط زیست) تا در جهت اهداف سازمان (تحقیقات محیط زیستی، دوره های آموزشی جدید ویژه مدیران، كارشناسان و محیط بانان سازمان حفاظت محیط زیست، اجرای آزمون های تخصصی و حرفه ای محیط زیست، خدمات دانشجویی و...) به كار گرفته شوند.
*پسا دكتری مهندسی از دانشگاه كالیفرنیا ارواین آمریكا و استاد سابق دانشكده محیط زیست

1397/02/05
19:50:18
5.0 / 5
5203
تگهای خبر: دستگاه , سازمان حفاظت محیط زیست , محیط بان , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل