مشكل ساده ای كه برای توسعه باید حل شود
گل پیچ: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری، فرهنگ سازی و آموزش شهروندی را گام موثری در اجرای تفكیك زباله از مبداء دانست و اظهار نمود: اجرای طرح تفكیك زباله از مبدا در این شهر نیازمند مشاركت عمومی شهروندان است.
عباس رجبی در گفت وگو با ایسنا اظهار نمود: تفكیك از مبدا نشان دهنده اوج مشاركت و تعامل فرهنگی شهروندان در بحث كلان مدیریت پسماندهای شهری است. اساس طرح تفكیك از مبدا بر پایه آموزش همگانی و جلب مشاركت مردمی، توجه به آداب و عادات اجتماعی و استفاده از نیروهای مجرب است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری اظهار نمود: به منظور ارتقای سطح دانش عمومی و فراهم شدن بستر فرهنگی و اجتماعی مناسب، باید آموزش گسترده ای با استفاده از رسانه های گروهی صورت گیرد.
رجبی خاطرنشان كرد: امروزه مدیریت پسماند یكی از ضروری ترین محورهای توسعه پایدار می باشد و جلوگیری از صدمه رسانی به محیط زیست، آلوده نشدن آب های زیرزمینی، بازیافت و پردازش پسماندها از نتایج مدیریت صحیح و جامع پسماندهاست.
مدیریت پسماند نیازمند ارتقای سطح فرهنگ عمومی
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری اظهار نمود: اقدامات فرهنگی جهت تبیین مفاهیم مدیریت پسماند و فرهنگ سازی در جامعه با هدف كاهش سرانه زباله تولیدی و اجرای تفكیك از مبدا با چاپ كتابچه شعر و نقاشی و توزیع آنها به صورت مجانی در مدارس انجام شده است.
رجبی، فرهنگ سازی و آموزش شهروندی را گام موثری در اجرای این طرح عنوان نمود و اضافه كرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته توسط كارشناسان سازمان، تابحال به بیشتر از 30 هزار نفر از شهروندان در بخش های مختلف آموزش های لازم در زمینه تفكیك زباله از مبدأ عرضه شد. آموزش و فرهنگ سازی در ادارات، دانشگاه ها، مدارس، باشگاه های ورزشی، مساجد و هیات ها، نمایشگاه ها و پارك ها توسط كارشناسان آموزشی سازمان صورت گرفته و ادامه دارد و هم چنین در ایام تعطیل و در مناسبت های مختلف آموزش و فرهنگ سازی در میان شهروندان به صورت ویژه در دستور كار سازمان قرار دارد.
رجبی اضافه كرد: چون خیلی از زباله ها قابل بازیافت هستند، بهتر است همه مردم با رعایت اصول بهداشتی به تفكیك زباله هایی همچون كاغذ، شیشه، آلومینیوم، زباله های تر از خشك و سایر زباله ها بپردازند تا شهر و در نتیجه محیط زندگی سالمی را داشته باشند.
وی خاطرنشان كرد: مدیریت پسماند شهری نیازمند ارتقای سطح فرهنگ عمومی و مشاركت همه شهروندان است كه در این راستا، سازمان مدیریت پسماند برنامه های آموزشی و فرهنگی متنوعی را در طول سال اجرا می كند؛ همكاری با آموزش و پرورش و برگزاری دوره آموزشی برای دانش آموزان و معلمان، اعزام تیم های آموزشی به مناطق مختلف شهر و انجام فعالیت های تبلیغاتی در بحث تفكیك از مبدأ همچون این اقدامات هستند.
جانمایی مخزن زباله خشك در بیشتر از 400 واحد آپارتمانی
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری درباره جمع آوری پسماند آپارتمان ها، اظهار نمود: طرح جمع آوری پسماندهای بازیافتی از آپارتمان های شهر ساری با جانمایی مخزن زباله خشك در بیشتر از 400 واحد آپارتمانی با هدف ساماندهی این نوع مواد صورت گرفته است. این طرح با هدف ساماندهی زباله های بازیافتی تولیدی از جانب خانوارهای ساكن آپارتمان ها و مجتمع های مسكونی شروع شد كه با عنایت به استقبال شهروندان با جدیت بیشتری در حال گسترش است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری افزود: تابحال بیشتر از 400 واحد آپارتمانی تحت پوشش سازمان قرار گرفته كه سطل های مخصوص زباله خشك در آن ها جانمایی شده است. سازمان مدیریت پسماند به جهت رفاه حال این شهروندان حامی محیط زیست برای جمع آوری این پسماندها، ماشین آلات مخصوص در نظر گرفته است كه به صورت گردشی جهت تخلیه سطل ها به آپارتمان ها خواهند رفت.
جلوگیری از آبگرفتگی با عدم تخلیه زباله و نخاله های ساختمانی در انهار
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندشهرداری ساری اظهار داشت: یكی از علت های اصلی آبگرفتگی در انهار و معابر سطح شهر عدم رعایت نظافت بعضی از شهروندان و كسبه است، چون كه گاهی مشاهده می گردد پسماند و زباله توسط این افراد در معابر و انهار تخلیه می گردد. این امر باعث آبگرفتگی در زمان بارندگی، تولید بوی نامطبوع در فصول گرم سال و هم چنین محیط مناسبی برای تكثیر حشرات و حیوانات موذی و انتشار عوامل بیماری زا خواهد شد.
وی هم چنین در مورد فعالیت پاك سازی و لایروبی انهار توسط اداره فنی سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری، اظهار نمود: این عملیات با هدف پاكیزگی شهر و پیشگیری از آبگرفتگی معابر انجام می گردد. مشاركت جدی شهروندان در عدم تخلیه زباله و نخاله های ساختمانی در انهار سبب جلوگیری از آبگرفتگی می گردد.
مشاركت شهروندان گامی موثر در بهینه سازی فرآیند تفكیك
رجبی خاطرنشان كرد: هم اكنون سرانه تولید پسماند در شهر ساری برای هر نفر 800 تا 850 گرم در روز است كه تنها اندكی از آنرا مواد غیرقابل بازیافت تشكیل می دهد، این یعنی درصد زیادی از آن، مواد پرارزش و قابل بازیافت در پسماند شهر ساری موجود است كه تفكیك آن می تواند به جلوگیری از هدر رفت ثروت ملی و اشتغال زایی منجر شود و از صدمه های جدی به محیط زیست جلوگیری كند.
این مسئول بیان كرد: با همراهی مردم، بهتر می توانیم طرح تفكیك از مبدا را در این حوزه اجرایی نماییم كه بطور قطع با اطلاع رسانی و فراگیر شدن مباحث و موضوعات مختلف می توان در این زمینه حركت موثری را به سرانجام رساند.
به گزارش گل پیچ به نقل از ایسنا، سازمان مدیریت پسماندشهرداری ساری، جهت تشویق و ترغیب شهروندان، هر ماه از مشتركین فعال طرح تفكیك پسماند شهر(تپش) تقدیر می نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب