گل پیچ GolPich

اما و اگرهای اجرای سند امداد و نجات حیات وحش

اما و اگرهای اجرای سند امداد و نجات حیات وحش به گزارش گل پیچ مدیركل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست از وجود ۸۷ گونه جانوری در معرض تهدید و انقراض در كشور اطلاع داد.



دكتر مجید خرازیان مقدم در گفت و گو با ایسنا درباره آخرین وضعیت سند ملی امداد و نجات حیات وحش اظهار داشت: قسمت زیادی این سند نهایی شده و مقرر است به صورت خلاصه در چارچوب یك دفترچه آورده شود.

وی با اشاره به اینكه هدف مان این است كه این سند را به چند استان ابلاغ نماییم، اظهاركرد: امیدواریم بتوانیم امداد و نجات حیات وحش را به صورت پایلوت در استانهای لرستان، گلستان و تهران انجام دهیم.

خرازیان مقدم اضافه كرد: اگر از نظر اعتباری و سایر مسائل لجستیك مشكل ما حل شود سند امداد و نجات را در این سه استان از سال ۹۸ اجرا خواهیم كرد.

مدیركل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: الان هم امداد و نجات گونه های حیات وحش انجام می گردد اما هدف این است كه امداد و نجات به صورت منسجم تر، تخصصی تر و به روزتر صورت پذیرد.

وی با اشاره به اینكه حوادث جاده ای و مصدوم شدن حیوانات را داریم و امداد و نجات صورت می ‎ گیرد، اظهار داشت: با ابلاغ این سند در استان ها امداد و نجات حیات وحش صد درصد طی بازه زمانی استاندارد و با تشكیلاتی به روزتر صورت خواهد گرفت.

خرازیان مقدم اضافه كرد: برای این سند تاكنون در لرستان كارهایی انجام و تجهیزات هم در چارچوب اعتبارات استانی و ملی ۹۸ پیش بینی شده كه اگر تامین و تخصیص داده شود، پیگیری خواهد شد.

وی با اشاره به اینكه فراهم كردن تجهیزات اولویت ماست، اظهار داشت: همچون مهمترین چالش هایی كه ما در بحث حیات وحش داریم تخریب زیستگاه ها و شكار مجاز نمی باشد و تعداد زیادی سلاح و مهمات غیرمجاز و مجاز وجود دارد كه جمع آوری آنها عزم ملی می طلبد.

مدیركل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست به بیماری های حیات وحش هم اشاره نمود و آنرا شایع ترین چالش برشمرد و خاطرنشان كرد: بیماری های واگیر و سرایت آن از دام های اهلی بخصوص دام هاب سبك مانند طاعون نشخواركنندگان كوچك سبب تلفات زیادی در حیات وحش می گردد اما با عنایت به تعامل خوبی كه با سازمان دامپزشكی كشور داشتیم ایده ‎ آل ما این بود كه واكسیناسیون را فراگیر و مستمر انجام دهند ولی به علت محدودیت، تنها در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، واكسیناسیون دام های اهلی سبك انجام شد كه خروجی خوبی داشتیم.

خرازیان مقدم اضافه كرد: امسال این بیماری در چند استان به صورت بسیار كم مشاهده شد و تا حدود زیادی كنترل شده است. امیدواریم با برنامه ریزی هایی كه داریم در سال ۲۰۳۰ با ریشه كنی این بیماری كمك شایانی به محیط زیست نماییم.

خرازیان مقدم تصریح كرد: در چند سال اخیر تلفات زیادی داشتیم چراكه با خشكسالی، قاچاق اعضای گونه ها و خود گونه ‎ ها و... روبرو بودیم اما بیشترین مشكلات مربوط به تخریب زیستگاه، شكار غیرمجاز و بیماری ها است.

وی با اشاره به اینكه سرشماری حیات وحش هر ساله انجام می ‎ شود، اظهار داشت: سرشماری پستانداران در پاییز انجام می گردد كه در بعضی استان ها امكان دارد دو بار صورت ‎ پذیرد.

خرازیان مقدم با اشاره به اینكه سرشماری پرندگان آبزی و كنار آبزی یك برنامه بین المللی است كه در نیمه اول دی ماه با كشورهای دیگر انجام می شود، اظهاركرد: نتایج سرشماری امسال سه ماهه اول یا دوم سال آینده اعلام می گردد اما با عنایت به برآوردهای اولیه رشد قابل توجهی داشته ایم.

مدیركل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: با عنایت به آمار سال قبل ۲۰۰ هزار راس انواع علفخواران شامل كل، بز، قوچ، میش، جبیر و آهو در كشور داریم كه رشد خوبی است اما به معنای این نیست كه تمام مشكلات ما حل شده بلكه باید ظرفیت برد مناطق را بر مبنای كارهای دانشگاهی برآورد نماییم.

وی خاطرنشان كرد: بر طبق این ظرفیت می توانیم پذیرای حیات وحش در منطقه باشیم كه نسبت به سال های گذشته وضعیت بهتری داریم اما از حد مطلوب فاصله داریم.

خرازیان مقدم با اشاره به اینكه در كشور ۱۱۷۰ گونه جانوری در پنج رده داریم كه بر مبنای لیست سرخ اتحادیه IUCN، ۸۷ گونه آنها در معرض تهدید و انقراض هستند، اظهار داشت: بر مبنای برنامه ششم توسعه مكلف هستیم در حد اعتباراتی كه به ما داده می شود از این ۸۷ گونه، برنامه عمل ۳۰ مورد را تهیه نماییم و برای اجرایی شدن به استان ها بدهیم.

مدیركل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در انتها اظهار داشت: تاكنون ۱۰ برنامه عمل با هدف حفاظت از برخی گونه ها تدوین و برای اجرایی شدن به استان ها ابلاغ گردیده است و ۱۰ برنامه دیگر توسط مركز پژوهش محیط زیست و توسعه پایدار امسال تهیه خواهد شد تا در نیمه اول سال آینده در استان های هدف اجرایی شود. برنامه عمل وزغ تالشی بر مبنای ظرفیت های سازمان حفاظت محیط زیست تدوین می گردد.


1397/09/27
15:31:24
5.0 / 5
4583
تگهای خبر: آب , استاندارد , بیماری , حیوانات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
گل پیچ - GolPich
golpich.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل پیچ محفوظ است

گل پیچ

فروش دسته گل و سبد گل