مدیر مركز خدمات تخصصی محیط زیست جهاد دانشگاهی یزد مطرح كرد
آلودگی هوا چهارمین عامل خطر مرگ، ضرورت استفاده از ابزار فرهنگ سازی ترافیكی برای كنترل آلودگی
گل پیچ: مدیر مركز خدمات تخصصی محیط زیست و آلودگی محیطی جهاد دانشگاهی یزد، با تاكید بر ضرورت استفاده از ابزار فرهنگ سازی ترافیكی برای كاهش و كنترل آلودگی هوا اظهار داشت: پیشرفت صنعتی یزد آلودگی هوا را تشدید می كند.
مائده دهقانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این كه امروزه آلودگی هوا یكی از مهمترین عوامل تهدید سلامتی و محیط زیست به حساب می آید، اظهار نمود: مواجهه با آلودگی هوا سبب افزایش ریسك مبتلاشدن به بیماری های حاد و مزمن و حتی مرگ می شود.
وی با بیان این كه آلودگی هوا چهارمین عامل خطر مرگ در دنیا است، اضافه كرد: این خطر به گونه ای جدی است كه از هر ۱۰ مرگ یك مرگ به سبب آلودگی هوا رخ می دهد.
مدیر مركز خدمات تخصصی محیط زیست و آلودگی محیطی جهاد دانشگاهی یزد، اظهار داشت: به سبب تشدید بحران آلودگی هوا در كلان شهرهای ایران، هفته "هوای پاك" نام گذاری شده است تا با احداث آگاهی و حساسیت عمومی در امتداد مقابله با زیان های آن اقداماتی موثر صورت گیرد.
وی با بیان این كه توجه به مقوله آموزش و فرهنگ سازی بعنوان گامی موثر و كارآمد می تواند خسارات مادی و معنوی ناشی از آلودگی هوا را كم كند، اشاره كرد: بااینكه پیشرفت چشمگیر یزد در حوزه صنعت امری مهم تلقی می شود، اما این موفقیت مشكلات زیادی را در زمینه آلودگی هوا به دنبال داشته است.
دهقانی در ادامه به استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری از وسایل نقلیه شخصی تك سرنشین اشاره نمود و اضافه كرد: این امر می تواند از علل افزایش آلودگی هوا در یزید باشد.
وی با تاكیدبر ضرورت استفاده از ابزار فرهنگ سازی ترافیكی برای كاهش و كنترل آلودگی هوا اظهار داشت: بسترسازی فرهنگی در بخش ترافیك و حمل ونقل خصوصاً در سفرهای درون شهری می تواند در كاهش آلودگی هوا بسیار موثر باشد.
دهقانی استفاده از روش های آموزشی مناسب و ارتقای سطوح فرهنگی جامعه با بهره گیری از ابزارهای مختلف را یكی دیگر از ابزارهای موثر در كاهش آلودگی دانست و بیان كرد: استفاده از ابزار قوانین و اجرای سخت گیرانه آن در بخش های مختلف از دیگر راهكارهای مقابله با آلودگی هوا است.
وی درانتها اشاره كرد: امیدواریم با برگزاری جلسات منظم و كاربردی كارگروه تخصصی آلودگی هوا وضعیت هوای استان كویری یزد بهبود یابد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب